Spotify

"Wij geven Starred een 9. Het geeft ons de juiste inzichten!"

Spotify werkt samen met partners in landen waar Spotify geen advertising sales divisie heeft of die in de betreffende markt een groter en krachtiger bereik hebben dan Spotify zelf.

Daarom gebruikt Spotify Starred om in contact te blijven met partners en daarmee zeker te zijn dat het hen alle tools levert om effectief het merk Spotify te vertegenwoordigen

Spotify & Partners

Emily: “Ik leid onze Partner & New Market Sales divisie. We werken samen met partners die Spotify vertegenwoordigen in 35 markten wereldwijd. Plekken waar Spotify óf geen eigen kantoor heeft, óf grotere markten waar we beter af zijn met partners om een bepaalde markt, advertentie product suite of klantensegment te bereiken.

Training & evaluatie

Spotify traint alle partners en begeleid hen met sales materiaal, zodat Spotify’s belangen goed worden gerepresenteerd. Om deze reden wil Spotify kennis vergaren over hoe effectief het bedrijf haar partners bedient en welke verbeteringen nodig zijn. Met gebruik van Starred benadert Spotify alle salespartners in Azie, Europa, Zuid- en Noord Amerika.

“We willen er zeker van zijn dat we onze partners een zo goed mogelijke service te leveren, zodat ze alles in huis hebben om Spotify vol vertrouwen te vertegenwoordigen. Partners moeten het gevoel hebben dat ze een natuurlijke extensie van ons salesteam zijn. Spotify gebruikt de inzichten vanuit Starred om te begrijpen op welke gebieden onze partners meer training en/of ondersteuning nodig hebben.”

Verbeteringen & NPS

“De feedback die we ontvangen verbetert constant, ook omdat we data vanuit eerdere surveys gebruiken om onze client service levels te blijven verbeteren.”

Spotify had geen specifiek NPS-doel. “Hoe hoger hoe beter! We waren gewoon op zoek naar de manier om inzicht te krijgen in hoe goed we partners van dienst zijn, en deze inzichten te blijven gebruiken om ons service level te verhogen”. De NPS score is +71. Iets om trots op te zijn!

Starred in de toekomst

Voor reseller-evaluatie gebruikt Spotify momenteel het Starred platform met 10 partners in Europa. In de toekomst zou Spotify Starred graag uitrollen naar alle 35 landen waar het samenwerkt met partners.

Zou je Starred aanbevelen en waarom?

“Ja, wij geven Starred een 9! Het geeft ons de juiste inzichten!”


Read more customer stories:

Ardanta

Sjoerd Koster

Read more »