(Infographic) Deze 7 zonden geven klanttevredenheidsonderzoek een slechte reputatie

14 Jan 2016

article header img

De ‘menselijke maat’ terugbrengen in klanttevredenheidsonderzoek

Binnen Starred proberen we ons hard te maken voor het terugbrengen van ‘de menselijke maat’ als het gaat om het geven van feedback.

Het aantal verzoeken tot feedback blijft toenemen, waarbij (te)veel partijen zich nog steeds schuldig maken aan eindeloze, onpersoonlijke en onvriendelijke vragenlijsten qua usability. Kortom.. het wordt de klant/respondent niet makkelijk gemaakt om feedback te geven, terwijl men daar vaak wel bereid toe is.

In onze ogen is feedback een cadeautje en moet je er alles aan doen om het zo makkelijk mogelijk te maken voor je klant. Daarom plaatsen wij bij Starred de respondent op één!

Houd het dus persoonlijk, kort, relevant en geef feedback op de gegeven feedback. Zo is de kans dat je klant in de toekomst op je feedbackverzoek ingaat vele malen groter.

Bekijk hieronder de Infographic met de ‘7 zonden in klanttevredenheidsonderzoek’

Zelf Starred een keer proberen?

Wil je een keer zien hoe je via Starred klanttevredenheidsonderzoek kunt doen? Start dan een live demo waarmee je 30 dagen gratis kunt testen. Via Starred krijg je niet de frustraties van lange onderzoeken maar wel de inzichten.

Probeer Starred hier 30 dagen gratis.